9. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı Antalyada Gerçekleştirildi
Su ürünleri kooperatifleri, su ürünleri yetiştiricileri, su ürünleri genel müdürlüğü, su ürünleri fakülteleri ve su ürünleri yetiştirici birliklerinin katılım sağladığı 9. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı 14-17 şubat 2024 tarihlerinde Antalya da gerçekleştirildi.
Su ürünleri yetiştiricilerinin ve sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı çalıştay yılda bir kez olmak üzere düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. 9. çalıştay aşağıdaki program çerçevesinde katılımcıların kendi çalışmaları ve ya derlemelerden oluşan bilgilendirmeleri ile sonuçlanmıştır.
Su Ürünleri Sektörünün Sürdürülebilir GelişimindeFAO – Türkiye İşbirliği | Ayşegül SELIŞIK – FAO |
Türkiye’deki Su Ürünleri YetiştiriciliğininMevcut Durumu ve Gelecek Projeksiyonu | Tanju ÖZDEMİRDEN Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü |
Yetiştiricilikte Karbon Ayak İzi | Hüseyin AKBAŞ Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü |
Su Ürünleri Hastalıklarıyla Mücadele | Arif ÖZKAN Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü |
Balıkçı Barınaklarının Su ÜrünleriYetiştiriciliğinde Kullanılması | Doç. Dr. Mahir KANYILMAZ Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü |
Balık Yemlerinde Mevcut Durum | Kubilay AKALIN Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü |
Dünya Balık Yem Endüstrisi – 2030 Vizyonu | Prof. Dr. Orhan Tufan EROLDOĞAN |
Anaçtan Hasata Balık Refahı | Prof. Dr. Deniz ÇOBAN |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Dünya için ne ifade ediyor? | Prof. Dr. Murat ARSLAN |
Maturasyon kontrolünün önemi üzerine alabalık yetiştiriciliğinde son gelişmeler (alabalık yumurtası) |
Torben NIELSEN Danimarkalı Uzman |