9. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı Antalyada Gerçekleştirildi

Su ürünleri kooperatifleri, su ürünleri yetiştiricileri, su ürünleri genel müdürlüğü, su ürünleri fakülteleri ve su ürünleri yetiştirici birliklerinin katılım sağladığı 9. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı 14-17 şubat 2024 tarihlerinde Antalya da gerçekleştirildi.

Su ürünleri yetiştiricilerinin ve sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı çalıştay yılda bir kez olmak üzere düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. 9. çalıştay aşağıdaki program çerçevesinde katılımcıların kendi çalışmaları ve ya derlemelerden oluşan bilgilendirmeleri ile sonuçlanmıştır.

Su Ürünleri Sektörünün Sürdürülebilir GelişimindeFAO – Türkiye İşbirliği Ayşegül SELIŞIK – FAO
Türkiye’deki Su Ürünleri YetiştiriciliğininMevcut Durumu ve Gelecek Projeksiyonu Tanju ÖZDEMİRDEN
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel
Müdürlüğü
Yetiştiricilikte Karbon Ayak İzi Hüseyin AKBAŞ
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel
Müdürlüğü
Su Ürünleri Hastalıklarıyla Mücadele Arif ÖZKAN
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
Balıkçı Barınaklarının Su ÜrünleriYetiştiriciliğinde Kullanılması Doç. Dr. Mahir KANYILMAZ
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel
Müdürlüğü
Balık Yemlerinde Mevcut Durum Kubilay AKALIN
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
Dünya Balık Yem Endüstrisi – 2030 Vizyonu Prof. Dr. Orhan Tufan
EROLDOĞAN
Anaçtan Hasata Balık Refahı Prof. Dr. Deniz ÇOBAN
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Dünya için ne ifade ediyor? Prof. Dr. Murat ARSLAN
Maturasyon kontrolünün önemi üzerine alabalık
yetiştiriciliğinde son gelişmeler (alabalık yumurtası)
Torben NIELSEN
Danimarkalı Uzman